De specialisaties van MijnFysio Reeshof in Tilburg

Algemene fysiotherapie is vaak een effectieve manier om pijnkwalen te verhelpen en de mobiliteit te verhogen. Dat kan zijn voor oudere mensen, voor beoefenaars van intensieve sporten of voor jonge mensen in de groei. Maar bij specifieke problemen is soms een meer toegespitste behandeling nodig. Daarom is het goed dat fysiotherapeuten zich specialiseren. Mijn Fysio Reeshof heeft meerdere  specialisaties. Wij kunnen u dus met uiteenlopende problemen gericht en effectief helpen.

Fysiotherapie

Algemene fysiotherapie is vaak een effectieve manier om pijnkwalen te verhelpen en de mobiliteit te verhogen.

Handtherapie

Pijn of klachten aan uw hand of pols? Bij de handtherapeut van MijnFysio Reeshof bent u in goede handen.

Revalidatie na operatie

Nieuwe heup of knie? Of bent u geopereerd na een botbreuk? MijnFysio Reeshof begeleidt u tijdens de revalidatie. Voor snel herstel.

Longfysiotherapie

Patiënten worden begeleid en getraind met als doel ademhaling te optimaliseren, de mate van benauwdheid te verminderen, het uithoudingsvermogen te verbeteren en de kwaliteit van leven en de levensduur positief te beïnvloeden.

Ontspanningstherapie

Door middel van ontspanningsoefeningen kan men zich bewust worden van het verschil in lichamelijke spanning en ontspanning en leert men de spanning te controleren en te verminderen tijdens verschillende situaties.

Medical taping

Bij MijnFysio Reeshof wordt gebruikt gemaakt van elastische tapes die spieren ondersteunen zonder ze te beperken. Hierdoor verbetert de weefseldoorbloeding en wordt het herstel bevorderd.

Hyperventilatie

Hyperventilatie wil zeggen dat u te snel of te diep ademt. Het ontstaat door angst en spanning, vaak zonder dat u het zelf beseft. Klachten zijn onder andere benauwdheid en duizeligheid.

Sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie helpt bij preventie en genezing van blessures. U leert uw grenzen kennen, maar ook het verleggen ervan!

MijnFysio Fitness

Beweging is de beste therapie, maar het moet wel veilig gebeuren. MijnFysio Fitness helpt hierbij. U traint in kleine groepen voor optimaal resultaat.

Dry Needling

Triggerpoints zijn pijnlijke verhardingen in de spieren. Door het gebruik van naalden wordt kortdurig in de spier geprikt waardoor deze gaat ontspannen.

Ademhalingstherapie

Door middel van praktische oefeningen wordt men zich bewust van de ademhaling. De ontstane klachten verminderen al na een paar behandelingen.

Sportmassage

Een intensieve en stevige massage bij verhoogde spierspanning, spierpijn of overbelasting. Denk hierbij aan sportactiviteiten, gespannen werkhouding of onverwachte intensieve activiteiten (bijv. klussen in en om het huis).