Specialisatie

Fysiotherapie

Bewegen is een basis behoefte van ieder mens. Wanneer u hierbij klachten ervaart helpt een fysiotherapeut u te (blijven) bewegen. Als u afspreekt met de fysiotherapeut zal tijdens een eerste bezoek een vraaggesprek en lichamelijk onderzoek worden afgenomen. Wanneer uw bewegings(on)mogelijkheden zijn vastgesteld worden er samen met u persoonlijke doelen en een behandelplan opgesteld. Gedurende uw behandeling adviseert, behandelt en begeleidt de fysiotherapeut, om er voor te zorgen dat u weer optimaal kunt bewegen.

Een belangrijk onderdeel van de behandeling is oefentherapie. De bewegingsmogelijkheden van gewrichten worden hiermee positief beïnvloed en de spierkracht vergroot. Daarnaast verbetert de conditie, de lichamelijke belastbaarheid, de houding, de balans en leer je een betere ademhalingstechniek.

Ook voor preventieve gezondheidszorg kunt u naar de fysiotherapeut. Tijdens het vraaggesprek, onderzoek en behandelplan wordt er gekeken naar kwetsbaarheden die tot op heden nog niet tot klachten hebben geleidt. Deze vorm van fysiotherapie krijgt de laatste jaren steeds meer aandacht en wordt onderbouwd door wetenschappelijk onderzoek.

U kunt zonder verwijzing van uw huisarts terecht voor fysiotherapie bij Mijn Fysio Reeshof. Een fysiotherapiebehandeling wordt in de aanvullende verzekering vergoed door alle zorgverzekeraars. Desondanks is het verstandig om je te laten informeren over je eigen verzekering en de polis voorwaarden. Het aantal behandelingen dat vergoed wordt verschilt per zorgverzekeraar.

Maak een afspraak bij MijnFysio Reeshof